Hozzávalók:
- 250g zsírszegény túró
- 2 tojásfehérje (legalább L-es)
- 60g zabpehelyliszt/finom szemű zabpehely
- pici víz
- 1 ek. kókuszzsír/olíva olaj
- 1 tk szódabikarbóna vagy fél tasak foszfátmentes sütőpor
- só, oreganó, bazsalikom, fokhagymagranulátum ízlés szerint
Elkészítés:
A hozzávalókat egyszerűen összekeverjük, ha simább állagot szeretnénk, akkor botmixerrel átkavarjuk picit, majd elterítjük egy szilikonos sütőlapon vagy sütőpapíron nagyjából ujjnyi vastagságban. 170 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, hogy egy kis színt kapjon és ne szívja be a paradicsom szószt.
Paradicsom szósz:
Miközben a pizzánk sül, 2-3 db paradicsomot meghámozunk és felaprítunk, pici vízzel, sóval, fűszerekkel, édesítővel addig főzzük amíg szószos állaga nem lesz, majd hagyjuk kihűlni.
Miután a pizza megsült, a paradicsomszósz pedig kihűlt, ízlés szerint meg lehet pakolni mindenféle jósággal, de nem árt figyelni az alapanyagokra. Én általában csirkemellet/gombát/brokkolit/paradicsomot/hagymát, és light mozzarellát szoktam rakni rá.
Ha kész vagyunk a feltétekkel, újabb 15 percre berakjuk a pizzát sülni, utána pedig bátran ehetjük is az elkészült remekművet (ha kihűlt egy picit persze és nem szeretnénk égési sérüléseket szerezni a mohóságunk miatt)
1 egész pizza tápértéke (feltét nélkül):
kcal: 561; szénhidrát: 51g; zsír: 17g; fehérje: 49g
100g tápértéke:
kcal: 152; szénhidrát: 14g; zsír: 4,6g; fehérje: 14g