Hozzávalók a palacsintához:
- 1 tojás
- 30g zabpehely
- 1 adag (25g) fehérje - kihagyható
- fél dl víz
- 1 kk eritrit
- pici szódabikarbóna vagy foszfátmentes sütőpor
- vanilia aroma
Hozzávalók a málnazseléhez: (nem kell az egész adag, felhasználható pl a túrótorta tetejére is)
- 300g fagyasztott málna
- kb 0,5dl víz
- citromlé
- édesítőszer-
- 1-2 ek útifűmaghéj
Palacsinta elkészítése:
Az összes hozzávalót összekeverjük, majd botmixerrel átturmixoljuk, hogy simább állagú legyen a tésztánk (nem muszáj, de ha egész zabot használunk és nem turmixoljuk át, érdemes egy fél órát állni hagyni, hogy a zab felpuhuljon és picit több vizet használni hozzá), ezután olíva olajjal kikent serpenyőbe öntjük kisebb körökben és pár perc alatt készre sütjük. Onnan tudjuk, hogy meg lehet fordítani, hogy apró kis buborékok jelennek meg a palacsintánk tetején.
Málnazselé elkészítése:
A gyümölcsöt, édesítőszert, citromlevet és a vizet püré állagúra főzzük - botmixerrel akár át is keverhetjük, hogy ne legyen darabos, majd hozzákeverjük az útifűmaghéjat és alacsony lángon zselésre főzzük.
Tápérték 1 adagban: (fehérjepor nélkül!)
kcal: 218; szénhidrát: 30,5g; zsír: 8,7g; fehérje: 12,2g
Tápérték 100 g-ban: (fehérjepor nélküll!)
kcal: 149; szénhidrát: 20,9g; zsír: 5,9g; fehérje: 8,4g
Málnazselé tápértéke összesen (400g):
kcal: 158; szénhidrát: 22,24g; fehérje: 4,3g; zsír: 1g