Hozzávalók:
- 1 fej hagyma
- 2-3db sárgarépa
- 1-2 db petrezselyemgyökér
- fél kg marhahús
- cukormentes mustár
- 1 kis doboz tejföl
- 1 ek teljes kiőrlésű liszt
- víz
- olíva olaj
- só, bors, vadas fűszerkeverék, babérlevél
- pici édesítő ízlés szerint
Elkészítés:
A marhahúst szeletekre vágjuk, besózzuk, majd hirtelen megsütjük egy forró serpenyőben, kevés olíva olajon. Ezután felöntjük kb 3-4dl vízzel, belekockázzuk a répákat és a hagymát, egy evőkanál mustárt és fűszereket rakunk hozzá. Fedő alatt egészen addig pároljuk, amíg a hús meg nem főtt, de vigyázni kell, hogy le ne égjen, ha esetleg elpárolog a víz alóla, tehát néha érdemes rátölteni picit. Ha a zöldségek puhára főttek, kivesszük a húst és a babérleveleket, majd botmixerrel átturmixoljuk, csomómentesre keverjük a tejfölt és a lisztet, édesítjük, ha még nem elég édes, majd összekeverjük és visszatesszük a húst, ezután pedig további 10-15 percig főzzük, amíg a szósz be nem sűrűsödik.