Fitt ételek tárháza

Diétás ételek receptjei

Vadas marhából, teljes kiőrlésű tésztával

2017. október 03. 10:17 - imeonkvcs

vadas1.jpg

Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma
  • 2-3db sárgarépa
  • 1-2 db petrezselyemgyökér
  • fél kg marhahús
  • cukormentes mustár
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 ek teljes kiőrlésű liszt
  • víz
  • olíva olaj
  • só, bors, vadas fűszerkeverék, babérlevél
  • pici édesítő ízlés szerint

Elkészítés:

A marhahúst szeletekre vágjuk, besózzuk, majd hirtelen megsütjük egy forró serpenyőben, kevés olíva olajon. Ezután felöntjük kb 3-4dl vízzel, belekockázzuk a répákat és a hagymát, egy evőkanál mustárt és fűszereket rakunk hozzá. Fedő alatt egészen addig pároljuk, amíg a hús meg nem főtt, de vigyázni kell, hogy le ne égjen, ha esetleg elpárolog a víz alóla, tehát néha érdemes rátölteni picit. Ha a zöldségek puhára főttek, kivesszük a húst és a babérleveleket, majd botmixerrel átturmixoljuk, csomómentesre keverjük a tejfölt és a lisztet, édesítjük, ha még nem elég édes, majd összekeverjük és visszatesszük a húst, ezután pedig további 10-15 percig főzzük, amíg a szósz be nem sűrűsödik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitt-etelek-tarhaza.blog.hu/api/trackback/id/tr8212923323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
head.h1 { text-shadow: 10px 10px 10px black; }