
Mivel tegnap elég sok dolgom volt, így viszonylag későn értem haza, volt kb. fél órám valami gyors kaját összedobni a mai napra, ezért úgy döntöttem, hogy amíg készülődök az esti edzéshez, sütök egy jó ananászos csirkét basmati rizzsel, ami egyszerűen isteni lett. :)
Hozzávalók 4 adaghoz:
- fél kg csirkemell filé felkockázva
- 1 konzerv bambuszrügy
- 1 fél ananász
- 1 konzerv light kókusztej
- 1 ek teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt a sűrítéshez
- fűszerek: só, metélőhagyma, petrezselyem, natúr vega mix (vegeta cukormentes verziója)
Elkészítés:
A csirkemell filét és az ananászt felkockázzuk (vagy szeletelhetjük is), majd egy hőálló tálba kiterítjük először a csirkét, megsózzuk, majd rárakjuk az ananászt és a bambuszrügyet is. A kókusztejet csomómentesre keverjük egy 1 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszttel, sóval, vegetával, metélőhagymával és petrezselyemmel, majd ráöntjük az ananászos, bambuszrügyes csirkére és előmelegített sütőben 200 fokon 25-30 percig készre sütjük.
Tápérték egy adagban:
kcal: 327; szénhidrát: 22g; fehérje: 34g; zsír: 14g;