Fitt ételek tárháza

Diétás ételek receptjei

Bud Spencer kedvence - Hagymás bab darált marhahússal

2017. november 06. 11:15 - imeonkvcs

hagymasbab.jpg

Nemrég vettem egy doboz vörösbab konzervet, mivel nagyon jók az értékei és néha szívesen beilleszteném az étrendembe a változatosság kedvéért, de nem igazán tudtam, hogy mit készítsek belőle, ami a diéta keretei között mozog és viszonylag alacsony szénhidrát tartalommal rendelkezik, aztán eszembe jutott, hogy van nekem egy testvérem, aki nagyon nagy Bud Spencer rajongó és valami isteni finom hagymás babot szokott főzni, amikor nyaralgatunk a haverokkal, viszont tele van olyan alapanyagokkal, amit én nyilván nem ehetek, kiindulási alapnak viszont tökéletes. Kicsit megvariáltam az összetevőket és létrejött ez a szuper kaja, ami tökéletes még az alacsonyabb szénhidrátos napokra is és még a rohanós napokon is van idő megfőzni, mivel brutál gyorsan elkészül.

Hozzávalók:

  • 1 konzerv cukrozatlan vörösbab
  • 0,5 kg darált zsírszegény marha
  • 1 fej hagyma nagy kockákra vágva
  • 1 konzerv cukrozatlan paradicsom
  • só, bors, oregano, bazsalikom
  • 1 ek. olíva olaj

Elkészítés:

A darált marhahúst olíva olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, amíg teljesen ki nem fehéredik, majd hozzáöntjük a paradicsom- és bab konzervet, a felkockázott hagymát és a fűszereket. Viszonylag hamar elkészül, így érdemes egy 10-15 percig kevergetni és összefőzni.

Tápérték 100g-ban:
kcal: 92,73; szénhidrát: 2,78g; fehérje: 9.28g; zsír: 4,65g

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitt-etelek-tarhaza.blog.hu/api/trackback/id/tr4613194738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
head.h1 { text-shadow: 10px 10px 10px black; }