Hozzávalók a tésztához:
5db tojásfehérje
40g zabliszt
10g zsírszegény kakaópor
5g útifűmaghéj (ettől lesz könnyű és omlós a tészta, bár annyira vékony a piskótánk, hogy kiváltható zabliszttel)
30g édesítő
1 csipet só
1 csipet szódabikarbóna
Hozzávalók a krémhez: (én dupla adag krémet csináltam a fehérjebevitel miatt)
500g zsírszegény krémtúró (lehet darabosabb túró is, ebben az esetben botmixerrel és egy pici vízzel át kell keverni)
1 csomag zselatin + 4 ek víz
1 citrom héja reszelve/1ek citromlé
1 adag (30g) Scitec 100% WPP fehérje – vanilia ízesítésű (kihagyható)
ízlés szerint vanilia aroma és édesítőszer (ha kihagytuk a fehérjeport, mindenképp kell bele)
Hozzávalók a tetejéhez:
1 tábla Wavel cukormentes étcsokoládé
díszítéshez pedig mehet hozzá kókusz chips, mogyoró, gyümölcsök, cukormentes túrórudi, stb (nálam kókusz chips és 50g natúr mogyoró volt)
Elkészítés:
A tojásfehérjét felhabosítjuk egy csipet sóval, majd szép lassan hozzákeverjük a piskóta száraz összetevőit, kibéleljük a sütőformát sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, majd 180 fokon 10 percig sütjük előmelegített légkeveréses sütőben.
Miközben sül a piskótánk, elkeverjük a krém alapanyagait (a zselatint kivéve), a biztonság kedvéért érdemes átmenni rajta botmixerrel, így egy homogénebb masszát kapunk, főleg abban az esetben érdemes, ha darabosabb túrót használtunk. A zselatint elkeverjük 2 ek vízzel, majd további 2 ek vízzel felmelegítjük (de semmi képpen nem forraljuk!), majd hozzákeverjük a túróhoz, és a már elkészült piskóta alapra öntjük a tortaformában.
Ha ezzel megvagyunk, felolvasztjuk az étcsokit gőz fölött (ha nincs étcsoki, olvasztott kókuszzsír + édesítő + kakaóporral lehet helyettesíteni), ezután pedig ráöntjük a túrós rétegre, megszórjuk a díszítéssel, majd 3-4 órára a hűtőbe rakjuk pihentetni, hogy megdermedjen és összeálljon a torta.
+1 tipp: érdemes melegvízbe mártott késsel szeletelni, hogy a megdermedt csoki ne törjön.
tápérték 100gban:
144 kcal; fehérje: 14,5g; szénhidrát: 5g; zsír: 6g;