Fitt ételek tárháza

Diétás ételek receptjei

Mozzarellás, paradicsomos csirkemell édesburgonyával

2017. augusztus 22. 15:45 - imeonkvcs

img_5050.JPG

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 300g csirkemell filé
  • 1 csomag light mozzarella sajt
  • 1-2 db paradicsom leszeletelve
  • 400g édesburgonya
  • pici olíva olaj

Elkészítés:
A csirkemell filét megtisztítjuk és kb. 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd pár csepp oílva olajat öntünk egy serpenyőbe, felforrósítjuk és hirtelen megsütjük mindkét oldalát. (elég csak egy kis kérget sütni neki, hogy sütés közben ne engedje ki a nedvességet a hús) Ha ezzel megvagyunk, egy sütésálló tálba rakjuk a szeleteket, de úgy, hogy maradjon hely az édesburgonyának is, majd paradicsomot és mozzarella sajtot karikázunk rá. Mielőtt beraknánk a húst a sütőbe, meghámozzuk az édesburgonyát (vagy drótkefével alaposan átmossuk), csíkokra vágjuk, besózzuk, pici olíva olajat csepegtetünk rá és a csirkemell mellé rakjuk a sütésálló tálunkban, majd 180-200 fokon 20-25 percig sütjük.

Tápérték 1 adagban:
kcal: 470 kcal; fehérje 55g; szénhidrát: 44g; zsír: 8g;

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitt-etelek-tarhaza.blog.hu/api/trackback/id/tr6212772146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
head.h1 { text-shadow: 10px 10px 10px black; }