Hozzávalók 2 adaghoz:
- 300g csirkemell filé
- 1 csomag light mozzarella sajt
- 1-2 db paradicsom leszeletelve
- 400g édesburgonya
- pici olíva olaj
Elkészítés:
A csirkemell filét megtisztítjuk és kb. 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd pár csepp oílva olajat öntünk egy serpenyőbe, felforrósítjuk és hirtelen megsütjük mindkét oldalát. (elég csak egy kis kérget sütni neki, hogy sütés közben ne engedje ki a nedvességet a hús) Ha ezzel megvagyunk, egy sütésálló tálba rakjuk a szeleteket, de úgy, hogy maradjon hely az édesburgonyának is, majd paradicsomot és mozzarella sajtot karikázunk rá. Mielőtt beraknánk a húst a sütőbe, meghámozzuk az édesburgonyát (vagy drótkefével alaposan átmossuk), csíkokra vágjuk, besózzuk, pici olíva olajat csepegtetünk rá és a csirkemell mellé rakjuk a sütésálló tálunkban, majd 180-200 fokon 20-25 percig sütjük.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 470 kcal; fehérje 55g; szénhidrát: 44g; zsír: 8g;