Hozzávaló 2 adaghoz:
- 40g útifűmaghéj
- 300g víz
- 1 tojás (vagy 2 tojásfehérje, ha a zsírmentességre törekszel)
- 1 adag fehérjepor (nálam Scitec 100% whey protein professional fehércsokis ízben)
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan és gyorsan összekeverjük egy tálban, majd szilikonos tortaformába öntjük. (Ha nincs szilikonos tortaforma, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaforma is tökéletes, vagy mármilyen edény, aminek kerek formája van és sütésálló) Fontos, hogy minél előbb összekeverjük, mivel az útifűmaghéj nagyon hamar felveszi a vizet, emiatt elég hamar besűrűsödik és nehezebb szépen egyenletesen eloszlatni utána.
Ha ezzel megvagyunk, előmelegített sütőbe rakjuk és 180 fokon kb 20 percig sütjük.
Miután megsült, pár percet hagyjuk hűlni, majd 8 egyenlő szeletre vágjuk, megkenjük mindenféle finomsággal és 4-4 szelettel rétegezzük. Én házilag készített gyümölcszselével, kalóriamentes sziruppal (Walden Farms), túrókrémmel vagy csokis mogyorókrémmel szoktam fogyasztani, tetejére pedig mogyorót vagy kókuszchipset szórok.
Tápérték 1 adagban:
113 kcal; szénhidrát: 2g; fehérje: 16g; zsír: 4g;