Hozzávalók az alaphoz (10 szeletes torta esetén):3 db teljes kiőrlésű kifli
- 50g darált mák
- 200ml cukormentes mandulatej (más tejjel is jó, bár így több lesz a szénhidrát tartalma!)
- pár csepp folyékony édesítő
Elkészítés:
A kiflit érdemes előző nap megvásárolni, hogy egy kicsit megszikkadjon, ezután kb. 1 cm vastagságú karikákra vágjuk. A tejet, a mákot és a folyékony édesítőszert alaposan összekeverjük, majd alaposan beleforgatjuk a kifliket, hogy egyenletesen mákos legyen mindenhol és a tejet elkezdje felszívni, majd vékonyan kiolajozott tortaformába egyengetjük, a maradék tejes-mákos lével pedig meglocsoljuk, ezután előmelegített sütőbe tesszük 180 fokon kb. 15 percig készre sütjük.
Hozzávalók a krémhez (10 szeletes torta esetén):
- 500g cukormentes mandulatej
- 100g vaniliás fehérje
- 1 csomag Expressz Zselatin Fix
- 300g Hulala cukormentes növényi tejszín
Elkészítés:
A cukormentes mandulatejet és a fehérjét sűrű, puding állagú krémmé főzzük folyamatos kevergetés mellett, mivel hajlamos odakapni. Miután a fehérjés krémünket felfőztük, robotgéppel felverjük a tejszínt ezután óvatosan összeforgatjuk a vaniliás krémünkkel, majd hozzákeverünk egy csomag Expressz Zselatin Fix port. Az elkészült krémet hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen, majd ha kihűlt, rákanalazzuk a mákos guba rétegre és visszatesszük a hűtőbe pár órára, hogy a kiflis rétegünkkel szépen összeálljon az egész.
A tetejére én 30g reszelt wavel csokit raktam díszítésnek.
Tápértékek 100g-ban (csoki nélkül):
1637,7 kcal; szénhidrát: 11g; fehérje: 9,3g; zsír: 8g
Tápértékek egy szeletben (145g):
240,6 kcal; szénhidrát: 16,3g; fehérje: 13,3g; zsír: 11,7g