Fitt ételek tárháza

Diétás ételek receptjei

Csirkemellel töltött tök - szénhidrátmentes főétel, amit akár vacsorára is fogyaszthatunk

2017. augusztus 24. 08:56 - imeonkvcs

img_41171.JPG

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 fej hagyma
  • 1 kiskanál őrölt, édes pirospaprika
  • só, bors, majoranna, kapor
  • 300g csirkemell vagy pulykamell felkockázva/darálva
  • 1 ek olíva olaj
  • kb 1-2 dl víz
  • 1 közepes tök
  • ízlés szerint zsírszegény sajt vagy tejföl a tetejére

Elkészítés:

A hagymát, paradicsomot, paprikát felkockázzuk, majd 1 evőkanál olíva olajon üvegesre pároljuk őket. Ha már szépen megpirult, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, pici sóval, borssal és majorannával fűszerzzük, majd összesütjük a hagymával és a zöldségekkel. Amikor szépen megpirult a csirkemell, felöntjük kb 1-2 dl vízzel, és hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát. Fontos, hogy felöntsük vízzel, mert ha a pirospaprika megég, keserű lesz a pörköltös alapunk. Ezután bátran utánaízesíthetünk egy kis sóval, kaporral és majorannával, majd tovább főzzük fedő alatt alacsony lángon, amíg kellőképpen elpárolog a víz és besűrűsödik a pörkölt. (nem érdemes nagyon hígra hagyni, mert sütés közben a tök levet ereszt, ezért ha nem párolgott el annyira a leve, érdemes 1-2 kanál zabpelyhet szórni bele - viszont így számolni kell a zab szénhidrát tartalmával!)

Amíg a pörköltös alapot hagyjuk főni, előszedjük a tököt, félbevágjuk, meghámozzuk és egy kanál segítségével kikaparjuk a magos belső részét, ezután sütőpapírra tesszük, majd beletöltjük a csirkemelles pörköltünket a félbevágott tökökbe, ha már szépen elfőtt a leve. Tetejére ízlés szerint rakhatunk alacsony zsírtartalmú sajtot vagy tejfölt is, attól függően, hogy kinek mit bír el a diétája. :)
Légkeveréses sütőben 180 fokon kb 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul, a tök pedig szépen megpuhul. (Van, aki a sütés előtt egy picit előfőzi a tököt, én nem szoktam, mert még sosem maradt nyers a sütés után.)

tgrf.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fitt-etelek-tarhaza.blog.hu/api/trackback/id/tr9312775810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2017.08.25. 06:44:09

jol néz ki, rég ettem ilyet,megcsinálom..:)
süti beállítások módosítása
head.h1 { text-shadow: 10px 10px 10px black; }