Hozzávalók a krémhez (nekem 11 szelet jött ki belőle összesen):
- 1,5 dl száraz pezsgő (2 dl, ha intenzívebb ízt szeretnénk elérni)
- 4 dl cukormentes mandula- vagy szójatej
- 4 adag vaníliás fehérjepor
- 1 csomag Dr Oetker Express Zselatin Fix
- 200 g Hulala cukormentes növényi tejszín
- 5 ml folyékony édesítőszer
Elkészítés:
A fehérjeport elkeverjük a cukormentes mandulatejjel, majd állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Miután besűrűsödött, hozzákeverjük a pezsgőt és félre rakjuk hűlni, amíg a tejszínt robotgép segítségével felverjük. A felvert tejszínhabot óvatosan összeforgatjuk a fehérjés krémmel, ezután belekeverjük az Expressz Zselatin port, majd hűtőbe tesszük pár órára, hogy szépen összeálljon a krém és betöltéskor ne folyjék szét.
Hozzávalók a tésztához:
- 60 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 2 tojás
- 50 g fehérjepor (nálam cookies and cream ízesítésű volt)
- 1 g szódabikarbóna
- 160 g natúr joghurt (nálam 0,1%-os, de az 1,4%-os verzióval is ugyanúgy működik)
- 2 dl víz
- 10 g útifűmaghéj
- 4 ml folyékony édesítőszer
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálban alaposan elkeverjük, elfelezzük és két részletben sütőpapírral bélelt tortaformában 180 fokon 20-25 percig sütjük. Süthetjük egyben is, de egyenletesebb tésztát kapunk, ha külön-külön sütjük meg őket.
Miután a krém szépen kihűlt és összeállt, rétegezzük a tortát, és ízlés szerint díszítjük.
Tápérték 100g-ban:
121,88 kcal, szénhidrát: 6,22g; fehérje: 10,74g; zsír: 5,04g
Tápérték 1 szeletben (11 szeletes torta esetén):
163,32 kcal; szénhidrát: 8,34g; fehérje: 14,4g; zsír: 6,75g