Hozzávalók a palacsintához:
- 1 tojás
- 30g zabpehely
- 1 adag (25g) fehérje - kihagyható
- fél dl víz
- 1 kk eritrit
- pici szódabikarbóna vagy foszfátmentes sütőpor
- 1 kk zsírszegény kakaópor
Palacsinta elkészítése:
Az összes hozzávalót összekeverjük, majd botmixerrel átturmixoljuk, hogy simább állagú legyen a tésztánk (nem muszáj, de ha egész zabot használunk és nem turmixoljuk át, érdemes egy fél órát állni hagyni, hogy a zab felpuhuljon és picit több vizet használni hozzá), ezután olíva olajjal kikent serpenyőbe öntjük kisebb körökben és pár perc alatt készre sütjük. Onnan tudjuk, hogy meg lehet fordítani, hogy apró kis buborékok jelennek meg a palacsintánk tetején.
Tápérték 1 adagban: (fehérjepor nélkül!)
kcal: 218; szénhidrát: 30,5g; zsír: 8,7g; fehérje: 12,2g
Tápérték 100 g-ban: (fehérjepor nélkül!)
kcal: 149; szénhidrát: 20,9g; zsír: 5,9g; fehérje: 8,4g
Vaníliás krémtúró hozzávalói:
- 250g zsírszegény túró
- 1 csomag bourbon vaníliás xilit
- 1 kk eritrit
- 0,5-1dl víz (attól függ, hogy mennyire nagyszemű túrót használunk és mennyire akarjuk folyósra)
Az összes hozzávalót tálba tesszük és átturmixoljuk. Érdemes közben megkóstolgatni néha, és utána édesíteni, ha turmixolás közben több vízzel higítjuk.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 95.9; szénhidrát: 6,2g; zsír: 3,3g; fehérje: 11,6g
Tápérték 100g-ban:
kcal: 95.9; szénhidrát: 6,2g; zsír: 3,3g; fehérje: 11,6g