Fitt ételek tárháza

Diétás ételek receptjei

Sajttal töltött csirkemell sült édesburgonyával

2017. március 03. 12:00 - imeonkvcs

img_9925.JPG

Édesburgonya elkészítése:

Az édesburgonyát meghámozzuk, majd kis kockákra vagy szeletekre vágjuk, ezután sütőpapírra rakjuk, sózzuk, egy pici olíva olajjal meglocsoljuk és előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

Sajttal töltött csirkemell:

Egy fél csirkemellet középen bevágunk, sózzuk, borsozzuk és egy pici olíva olajjal meglocsoljuk kívül-belül, mivel így kevésbé szárad ki a hús sütés közben. Megtöltjük zsírszegény trappista vagy mozzarella sajttal és hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzdeljük, hogy sütés közben ne folyjon ki a sajt belőle. Kívül is sózzuk, borsozzuk picit, majd alufóliába tekerjük és mehet a sütőbe a krumpli mellé kb 15 percre, majd leszedjük az alufóliát és újabb 10 percre visszatesszük sülni, hogy kívül is megpiruljon és kapjon egy kis színt.

Akinek nincs olyan szigorú diétája és belefér a a plusz szénhidrát, bepanírozhatja tojásfehérjébe és zabpehelybe/zablisztbe/zabkorpába majd sütőpapíron szintén megsütheti a sütőben, persze alufólia nélkül :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitt-etelek-tarhaza.blog.hu/api/trackback/id/tr5412308861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
head.h1 { text-shadow: 10px 10px 10px black; }