Fitt ételek tárháza

Diétás ételek receptjei

Szénhidrátmentes tészta bolognai mártással

2017. március 02. 19:53 - imeonkvcs

img_9915.JPG

Tészta hozzávalók:

  • 2 tojásfehérje
  • 120g víz
  • 3g só
  • 25g útifűmaghéj

Elkészítés:

A tojást, a vizet és a sót összekeverjük, majd beleszórjuk az útifűmaghéjat és gyors mozdulatokkal elkeverjük egy habverővel vagy villával, majd azonnal kiöntjük egy szilikonos zsírpapírra és előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig sütjük.
Miután megsült, hagyjuk kihűlni, majd feltekerjük mint a palacsintát és csíkokra vágjuk.

Tápérték 1adagban:
kcal: 32,3; szénhidrát: 0,94; zsír: 0,19; fehérje: 6,5g

Tápérték 100g-ban:
kcal: 18,7; szénhidrát: 0,5g; zsír: 0,1g; fehérje: 3,75g

Bolognai hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • fél kg paradicsom
  • fél kg darált csirke/pulyka/marhahús
  • olíva olaj
  • só ízlés szerint
  • 1 ek. oregánó
  • 1 ek. bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kiskanál eritrit

Elkészítés:

A hagymát felkockázzuk, majd olíva olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Amíg a hús pirul, felkockázzuk a paradicsomot és hozzáadjuk a fűszerekkel, fokhagymával és az édesítővel együtt, fedő alatt pedig készre pároljuk.

Tápérték 1 adagban:
kcal: 250; szénhidrát: 8,1g; zsír: 5,8g; fehérje: 39,9g

Tápérték 100g-ban:
kcal: 69,6; szénhidrát: 2,2g; zsír: 1,6g; fehérje: 11,1g

img_9917.JPG

img_9912.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitt-etelek-tarhaza.blog.hu/api/trackback/id/tr3612308061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
head.h1 { text-shadow: 10px 10px 10px black; }