Hozzávalók az alaphoz:
1 tojás
200g korpovit keksz
100g olvasztott kókuszzsír/olíva olaj
pár csepp édesítő
Krém:
500g zsírszegény túró
30g zabliszt
2-3 dl víz
1 ek citromlé
vanilia aroma
ízlés szerint édesítőszer
Gyümölcsös zselé:
300g fagyasztott gyümölcs
kb fél dl víz
édesítőszer
citromlé
1-2 ek útifűmaghéj
A kekszet apró darabokra törjük akár egy sodrófával, akár aprítógépben, majd hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt és az édesítőt, sütőpapírra öntjük, majd egy pohár segítségével vagy krumplinyomóval ledöngöljük, amennyire csak lehet, hogy egy szép egyenletes felületet kapjunk.
180 fokon 10-15 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből és nekiállunk a krémnek.
A túrót, zablisztet, vizet, citromlevet, vanilia aromát és édesítőszert egy botmixer segítségével alaposan összekeverünk, majd óvatosan egyenként hozzácsorgatjuk a tojásokat, de figyelni kell rá, hogy ne keverjük túl levegősre a krémet, mivel ha nagyon levegős, sütés közben megrepedezik a felülete. Ráöntjük a kekszes alapra, majd tovább sütjük 180 fokon kb. 20-25 percig. Akkor lehet lekapcsolni, ha már picit megbarnult a teteje, de még rezgős a túrós réteg. Ha megsült, érdemes még a sütőben hagyni és nyitott ajtónál hűlni hagyni, amíg megcsináljuk a gyümölcsös zselét.
A fagyasztott gyümölcsöket felrakjuk főni a vízzel, édesítővel, citromlével, és addig főzzük, amíg egy pürét kapunk belőle (botmixerrel át lehet menni rajta, hogy ne legyen darabos), hozzáadjuk az útifűmaghéjat majd lassú tűzön állandó kavargatás mellett zselés állagúra főzzük. Ha kész, kivesszük a sütőből a tortánkat, majd ráöntjük a tetejére a zselét és pár órára berakjuk a hűtőbe, hogy jól összeálljon az egész.
100g tápértéke:
162 kcal, fehérje: 12g, szénhidrát: 12g, zsír: 6g